Читај ми!

Освежење биоскопских репертоара

Март доноси знатно појачање на репертоарима домаћих биоскопа – филмови „Љубав“ и „Поред пута“ од данас се приказују у домаћим биоскопима широм земље.

Наша публика ће од данас имати прилику да на редовном репертоару домаћих биоскопа погледа филмове Љубав Михаела Ханекеа и Поред пута Зорана Лисинца, приказане на 41. Фесту.

Остварење Љубав, које је добило Златну палму на прошлогодишњем Канском филмском фестивалу, приказано је у пуној сали Центра Сава на отварању Феста.

Филм је емотивна прича о Жоржу и Ани, пензионисаним музичким педагозима. Ана доживљава мождани удар и оболева од деменције. Док је негује, Жорж гледа како особа коју воли нестаје пред његовим очима.

Поред пута говори о самопрокламованом морнару који је напустио једну обалу, али није још досегао другу. Када његова девојка затрудни, он одлучује да се пресели у Лос Анђелес са намером да испуни свој сан о дизајну.

На том путу упознаје Нену, туристкињу из Немачке, која такође путује у Калифорнију, али на концерт свог омиљеног бенда. Двојац наставља пут и среће многе људе, међу којима је и Србин Милутин.

У првом дугометражном играном филму редитеља и сценаристе Зорана Лисинца и продуцента Владимира Лисинца играју амерички глумац Мајкл Медсен, који је отворио Фест, Лазар Ристовски, Иман Кросон, Даниел Гроздић и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије