Читај ми!

Екипа „Чикага“ на додели Оскара

Додела Оскара биће распевана ове године, јер ће се о концепцији свечаности највише питати продуцентски тим музичких блокбастера. Звезде мјузикла „Чикаго“ обележиће деценију од освајања позлаћене статуете за остварење године.

Звезде хит мјузикла Чикаго појавиће се заједно на овогодишњој додели Оскара како би обележили 10 година од освајања позлаћене статуете за најбољи филм, наводи се у саопштењу организатора

Како преноси АФП, Рене Зелвегер, Кетрин Зита-Џонс, Ричард Гир и Квин Латифа придружиће се већ најављеним презентерима вечери, међу којима су Роберт Дауни Џуниор, Крис Еванс, Семјуел Л. Џексон, Џереми Ренер и Марк Руфало.

Овогодишња, 85. додела награда Америчке филмске академије, која представља кулминацију сезоне награда у Холивуду, биће у знаку мјузикла.

Наиме, Крејг Задан и Нил Мерон, продуцентски тим који је помогао у стварању Чикага из 2002. године, као и других музичких блокбастера попут Лака за косу и култног Футлуза, задужени су за предстојећу церемонију, која ће бити емитована уживо на телевизији Еј-Би-Си 24. фебруара.

„Веома смо узбуђени што ћемо окупити звезде Чикага на 10. годишњицу освајања Оскара за најбољи филм", признао је продуцентски двојац.

Упркос томе што је први тим Чикага, то јест четворо глумаца, било номиновано, само је Кетрин Зита-Џонс успела да освоји Оскара, и то за споредну женску улогу.

Међу онима који ће својим колегама уручивати трофеје су и прошлогодишњи лауреати Мерил Стрип, Жан Дижарден, Октавија Спенсер и Кристофер Пламер.

Од звезда које ће наступити на церемонији најављене су британска поп певачица Адел, која је номинована за насловну нумеру Бондовог филма Skyfall, Ширли Беси, Нора Џонс и Барбра Стрејсенд којој ће ово бити први пут да пева на додели Оскара од 1977. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара