Читај ми!

Фестове премијере на РТС-у

„Челична лејди“, „Меланхолија“ и „Крвопролиће“ само су неки од наслова који су обележили прошлогодишњи Фест и који ће имати телевизијску премијеру управо на Јавном сервису. Филмом „Ово мора да је место“ са Шоном Пеном у главној улози, вечерас почиње циклус Фестових премијера на Другом програму РТС-а.

Фебруар је месец Фестових премијера већ трећу годину. Као својеврсно загрејавање пред овај празник филма на Другом програму РТС-а биће приказивана квалитетна, награђивана дела која су након светских премијера у Берлину, Кану и Венецији стизала пред Фестову публику.

За филмске сладокусце ту су жанровски разнолика остварења реномираних светских аутора од Романа Поланског, браће Дарден, Акија Каурисмакија до Ларса фон Трира, Нанија Моретија и Алексе де ла Иглесие.

„Одабрани филмови на РТС стижу непуних годину дана након фестивалског приказивања. Ови ексклузивни наслови су били фаворити београдске публике, а очекујем да ће и гледалиште Јавног сервиса одреаговати на идентичан начин", изјавио је Иван Карл, одговорни уредник Редакције филмског програма.

Од биографских филмова, преко позоришних адаптација, социјалних и научно-фантастичних драма до црнохуморних комедија, филмофили ће сигурно моћи да пронађу оно што их занима.

Филмови Дечак са бициклом, Авр, Меланхолија, Челична лејди, Последњи циркус, Крвопролиће, Имамо папу доносе, поред осталих, дружење са Мерил Стрип, Кејт Винслет, Џоди Фостер и Шоном Пеном, чијим филмом Ово мора да је место о бившој рок звезди, започињу Фестове премијере на РТС-у.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије