Читај ми!

Четири српска филма на Берлиналу

Документарац Иване Тодоровић, играни филмови Срдана Голубовића и Марте Попиводе, као и анимирано остварење Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег ушли су у селекцију 63. Берлинала. Филмски фестивал у Берлину ове године одржава се од 7. до 17. фебруара.

Oстварења Иване Тодоровић, Срдана Голубовића, Марте Попиводе, Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег биће приказана на овогодишњем, 63. филмском фестивалу у Берлину који ће трајати од 7. до 17. фебруара.

У главном такмичарском програму кратких филмова, у селекцији 27 остварења из 20 земаља је и документарац Тодоровићеве Ја, кад сам била клинац била сам клинка.

Остварење Срдана Голубовића Кругови, које је у јануару на фестивалу „Санденс" у Јути награђено за уметничку визију у категорији светског филма (World Dramatic Competition), 11. фебруара ће имати своју европску премијеру на Берлиналу у програму „Форум".

У секцији „Проширено" биће приказан дугометражни филм Марте Попиводе Југославија, како је идеологија померила колективно тело, док ће се у програму „Генерација 14+" у селекцији кратких филмова публици Берлинала представити и кратки анимирани филм Rabbitland, аутора Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег.

Током смотре у Берлину биће приказано више од 400 остварења, док ће се на првом европском фестивалу у години 19 разноврсних филмова борити за главну награду – Златног медведа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара