Читај ми!

Викенд француске комедије у Београду

Дом омладине Београда, Француски институт и биоскоп „Фонтана“ организују „Викенд француског филма“, који у фокусу има комедију. Од 8. до 10. фебруара пред београдском публиком „Свадба утроје“, „Имена људи“, „Лујза-Мишел“, „Последњи спрат, лево па лево“, „Најлепши дан у мом животу“.

Програм под називом „Викенд француског филма: Циклус комедија", биће одржан од 8. до 10. фебруара у Дому омладине Београда и у биоскопу „Фонтана".

Манифестацију организује Француски институт у Београду, настављајући дуготрајну успешну сарадњу са Домом омладине у представљању француске кинематографије и културе уопште.

Овога пута одабрано је пет дугометражних играних филмова новије продукције, снимљених од 2005. до 2010. године.

Први филм у Дому омладине биће Имена људи (Le nom des gens, 2010) у режији Мишела Леклера.

Улоге играју Жак Гамблен, Сара Форестије, Зинедин Суалем, Мишел Морети.

Према оцени критике, ова лака комедија и љубавна авантура, ипак, представља и огледало стања у којем се налази Француска данас.

Радња прати екстровертну девојку Бахију, која озбиљно схвата свој левичарски политички ангажман и одлучује да спава са непријатељима како би их преобратила.

Следе Лујза-Мишел (Louise-Michel, 2008), филм који заједно потписују Гистав Керверн и Беноа Делепин, Последњи спрат, лево па лево (Dernier etage, gauche, gauche, 2010) Анђела Чаншија, Најлепши дан у мом животу (Le plus beau jour de ma vie, 2004) редитељке Жили Липински и Свадба утроје (Le mariage a trois, 2010) Жака Доајона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије