Читај ми!

„Хана Арент“ у Дворани Културног центра

Остварење немачке редитељке Маргарете фон Тротe „Хана Арент“, које говори о животу једне од најзначајнијих политичких теоретичарки 20. века, од данас на редовном репертоару Дворане Културног центра Београда.

Најновији филм славне немачке редитељке Маргарете фон Трота Хана Арент, од 19. јануара биће на редовном репертоару Дворане Културног центра Београда, у термину од 21 сат.

Биографски филм наишао је на изванредан пријем домаће публике на прошлој „Слободној зони", у новембру 2012. године, када су све улазнице за две фестивалске пројекције биле разграбљене.

Насловну улогу тумачи Барбара Сукова, једна од најбољих немачких глумица и својевремено муза култног редитеља Рајнера Вернера Фасбиндера.

Филм се бави одлучујућим раздобљем у животу Хане Арент, жене коју сврставају међу најзначајније и најоригиналније политичке мислиоце 20. века.

Радња се догађа између 1960. и 1964. године када је славна теоретичарка немачко-јеврејског порекла, која је емигрирала у Америку, извештавала за магазин Њујоркер из Јерусалима са суђења нацистичком злочинцу Адолфу Ајхману.

Очекујући да ће на оптуженичкој клупи пронаћи чудовиште, била је изненађена Ајхмановом равнодушношћу и обичношћу.

Тада је формулисала чувену тезу о „баналности зла" и написала обиман чланак који је у јавности изазвао прави скандал.

Дистрибутер филма је „Делта видео" из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије