Читај ми!

Депардје у узбекистанској серији

Гулнара Каримова, ћерка ауторитарног узбекистанског лидера Ислама Каримова, успела је да ангажује глумца Жерара Депардјеа за улогу свештеника из Европе, у серији „Крађа беле чауре“, чији је сценарио лично написала.

Француски глумац Жерар Депардје глумиће свештеника у историјској серији за коју је сценарио написала најстарија ћерка узбекистанског председника Ислама Каримова.

Гулнара Каримова написала је сценарио за The Theft of the White Cocoon (Крађа беле чауре), причу о пореклу чувене централноазијске свиле која је смештена у 5. и 6. век у Централној Азији.

Депардје, који је ове седмице отпутовао у Узбекистан, већински муслиманску земљу са око 30 милиона становника, пристао је да глуми свештеника из Европе, рекао је АФП-у косценариста Акбар Хакимов.

„Депардје је посетио Бухару, древни град на Путу свиле, и данас се састао са узбекистанским филмским ствараоцима како би размотрио улогу у овом серијалу", рекао је Хакимов, који је и директор филмског фестивала у Ташкенту.

У интервјуу узбекистанској телевизији, француски глумац похвалио је пројекат и потврдио своје учешће.

„Мислим да је сјајна идеја подсетити на древна времена и тајну стварања свиле. Мени су прича и пројекат веома интересантни и учествоваћу са задовољством у њему", рекао је Депардје.

Каримова (40) је студирала на „Харварду" и постала је јавна личност у овој бившој совјетској републици када је постала стални представник у УН и амбасадор своје земље у Шпанији.

Она је, такође, власница куће „Гули", која има линију накита, козметике и одеће.

Ипак, највише пажње изазвала је као поп звезда са уметничким именом Гу-Гуша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара