Читај ми!

„Артиљеро“ стиже у биоскопе

Прича о тинејџеру који се не сналази у апатичном друштву и сања да у „Звезду“ врати свог хероја из детињства, фудбалера Немању Видића, премијерно ће бити приказан 31. октобра у Центру „Сава“. Већ 1. новембра „Артиљеро“ стиже у биоскопе.

Филм сценаристе и редитеља Срђе Анђелића Артиљеро премијерно ће бити приказан у Београду 31. октобра у Центру „Сава", а у Новом Саду 1. новембра, када креће и редовна дистрибуција, најављено је на конференцији за новинаре у Дому омладине.

Анђелић је истакао да је желео да направи прави биоскопски филм, додајући да је сценарио настао још пре десетак година.

„То је причу о дечку који се осећа одбаченим, живи на маргини и не захтева услуге од друштва, већ има своју фикс-идеју", рекао је Анђелић.

Прича прати Малог (Јован Коларић) који је одрастао уз приче старијег брата, бившег вође навијача (Небојша Глоговац) о успесима Звезде, а сада гледа брата и његове ортаке како се досађују уз пиво, без енергије и радости. Мали зато планира да врати у Звезду свог хероја из детињства - фудбалера Немању Видића.

Малом се придружује Ана (Ана Коњовић), модерна девојка коју привлачи његов ентузијазам. Помаже му и истовремено снима мобилним телефоном филм о њиховој љубавној причи.

Младе глумце редитељ је одабрао на аудицији међу натуршчицима јер је, како је рекао, желео да делују природније него они са Академије.

Коларић је признајући да је сасвим нестварно како је добио улогу рекао: „Био је то шок, али и задовољство и супер осећај".

Борис Јагер, који игра његовог друга, нагласио је да филм носи јаку поруку.

„Надам се да ће пробудити веру да сви можемо да дамо гол, да будемо 'артиљеро', онај који увек погађа. Важно је да човек проба да оствари свој сан", сматра Јагер.

За Глоговца, Артиљеро је храбар, луд и занимљив филм.

„Мој лик памти победу 'Звезде' у Барију и он је остао у том времену, живи од памћења добрих времена. Млади долазе и грабе ово сада, хоће нешто данас. Њихова енергија је јача и то је природно", објаснио је прослављени глумац.

Како је најављено, Немања Видић би требало да присуствује премијери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара