Читај ми!

„Врата“ сутра стижу у српске биоскопе

Необична кућепазитељка Емеренс, коју тумачи оскаровка Хелен Мирен, и њен послодавац – списатељица Магда, коју игра Мартина Гедек, главни су ликови у филму „Врата“ који ће се сутра наћи на репертоару српских биоскопа.

Драма Врата оскаровца Иштвана Саба од сутра ће бити на редовном репертоару српских биоскопа, најавио је домаћи дистрибутер „Мегаком филм".

Филм је снимљен према истоименом роману једне од најпознатијих мађарских књижевница Магде Сабо, који је у Србији објавила издавачка кућа „Глобосино Александрија".

Добитница Оскара Хелен Мирен игра главну улогу у занимљивој драми о односу две јаке жене – познате, усамљене списатељице и њене кућепазитељке, а њена партнерка је аустријска глумица Мартина Гедек.

Магда, млада списатељица, запошљава старију жену по имену Емеренс, као кућепазитељку.

Од првог сусрета јасно је да Емеренс није обична служавка. Иако је сви у граду знају и поштују, нико заправо не зна ништа о њеном животу, нити је ико икада био у њеном дому.

Драматични догађај у Магдином животу натераће Емеренс да открије делиће своје трауматичне прошлости, који објашњавају њено чудно понашање и који ће њихово пријатељство довести до трагичног краја.

Мађарски редитељ и сценариста Сабо међународни успех стекао је филмом Мефисто за који је освојио Златну палму у Кану за најбољи сценарио, а потом и Оскара за најбољи страни филм.

Међу његовим остварењима издвајају се и Састанак са Венером, На чијој страни, Као Јулија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије