Читај ми!

Лондон спреман за „Ану Карењину“

Редитељ Џо Рајт, познат по историјским драмама са раскошним костимима, прошетаће вечерас црвеним тепихом заједно са глумачком поставом нове филмске верзије романа „Ана Карењина“, на светској премијери у Лондону.

У Лондону ће вечерас бити одржана светска премијера нове британске екранизације чувеног романа Лава Толстоја Ана Карењина, са Киром Најтли у насловној улози.

На новој 130-минутној филмованој верзији романа, написаног пре више од 130 година, радила је читава плејада британских звезда – редитељ Џо Рајт, сценариста Том Стопард и композитор Дарио Маријанели. Карењина глуми Џуд Ло, а Вронског Арон Тејлор-Џонсон, уз колеге Метјуа Мекфајдена, Кели Мекдоналд, Оливију Вилијамс, Емили Вотсон и друге.

Филм је сниман крајем 2011. године и почетком 2012. године у Великој Британији и Русији.

Рајту, који је у августу напунио 40 година, није први пут да се бави историјским богато костимираним драмама – постао је чувен управо по новој екранизацији романа Џејн Остин Гордост и предрасуде (2005), а његови филмови освојили су бројне угледне награде (БАФТА, Златни глобус, Оскар).

Продуцент филма Пол Вебстер је на данашњој специјалној пројекцији у Британској библиотеци признао да брине колико ће добронамерно гледаоци прихватити необичну позоришну атмосферу класичног романа.

У уторак увече ће црвеним тепихом биоскопа „Одеон" у центру Лондона проћи глумци и ствараоци, а филм ће почети да се приказује у британским биоскопима од петка, 7. септембра.

Руска публика моћи ће да оцени британску интерпретацију Ане Карењине од 3. јануара 2013. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије