Читај ми!

Цртаћи на удару руског закона

Кени из „Саут парка“ и Сврабиша и Чешко из „Симпсонових“ биће протерани са малих екрана у Русији. Нови закон треба да заштити децу од сцена насиља, сексуалних односа, псовки и од слика употребе дроге, алкохола и цигарета, па ће амерички цртаћи, али и неки руси, попут „Ну, погоди!“, претрпети „промене“.

Хомер Симпсон је опет надрљао! Шалу на страну, 1. септембра у Русији на снагу ступа закон којим се, између осталог, телевизијска станица „2x2" обавезује да цензурише америчке цртане филмове, па и познату анимирану серију Симпсонови.  

„Када нови закон буде ступио на снагу, више нећемо моћи да емитујемо цртани филм Сврабиша и Чешко (The Itchy and Scratchy Show) који чини део серије Симпсонови", наводи се у саопштењу генералног директора те телевизијске станице Лева Макарова.

У спорном цртаном филму главни лик је један миш који користи оружје у сукобима са мачком, што представља пародију на чувени анимирани филм Том и Џери.

Марков је навео да ће Саут парк од суботе моћи да се приказује после 23 часа, а све епизоде у којима се појављује лик по имену Кени биће забрањене.

Нови закон треба да заштити децу у Русији од сцена насиља, сексуалних односа, псовки и од слика употребе дроге, алкохола и цигарета, јер се оцењује да оне могу да имају лоше дејство на њихов развој.

Такође, критичари новог закона оцењују да ће и руска цртана серија Ну, погоди!, у којој се појављују ликови који пуше цигарете и луле, бити потпуно уништена уколико на њу буде примењен нови закон.

Александар Митроченков из компаније за телевизијску продукцију за младе у четвртак је, међутим, потврдио да ће бити настављено емитовање свих епизода руске серије.

Агенција РИА Новости јавила је да је служба за надгледање медија „Роскомнадзор" саопштила да ће месец дана по његовом ступању бити размотрене последице примене новог закона, што указује на могућност да се нађе компромисно решење. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара