Читај ми!

Шта чини путну апотеку – да летовање не буде боловање

Повреде, алергије, опекотине, убоди инсеката, стомачни проблеми, све то може да искомпликује дуго очекивани одмор. Зато, на пут не крећите без путне апотеке.

Да се летовање за вас и вашу породицу не би претворило у боловање најбоље је да се на време информишете без којих лекова не би требало да кренете на пут, које су најчешће нежељене реакције на лекове, као и да не почињете и не завршавате терапију на своју руку.

Докторка Јелена Митрашиновић, из Агенције за лекове и медицинска средства Србије, навела је да је најважније понети хроничну терапију, која је пацијенту позната. Важно је пре годишњег одмора прерачунати укупну количину лекова који ће нам бити потребни за целокупан период боравка на летовању.

Када се припремамо за годишњи одмор потребно је да размислимо шта је то што би могло да нам затреба током годишњег одмора. У сатаву путне апотеке треба да се нађу лекови против повишене температуре, против болова, алергија, диареје, пробиотик, као и препарати за рехидратацију. Наравно, важно је и у ком фармацеутском облику се налазе препарати које ћемо понети на пут“, истакла је докторка.

Како се чувају лекови

Лекови се чувају у оригиналним паковањима, јер за сваки лек постоје услови стабилности, да би се сачувала ефикасност лека. Потребан је опрез када су лекови у питању“, истакла је др Јелена Митрашиновић.

Напомиње да је важно користити лекове у договору са лекаром како би се избегле нежељене последице којих некада нисмо ни свесни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије