Изолација „слаже“ килограме, зато кувајте и вежбајте

Коронавирус је потресао свет. Осим смртних случајева, привредне девастације и страха, коронавирус ће оставити још један траг. Људи у изолацији имају већу могућност да добију вишак килограма.

Људи се суочавају са стресом, страхом и бригом због тога, хоће ли се вратити на посао, и то многе може навести да унесу превише хране. Стручњаци саветују да се припремају здрави оброци, наводи Japantimes.co.jp.

Како истиче, Паскал Хебел са Института за истраживање "Credok", у Француској, неки људи кувају, а неки не, па то доводи до узимања готових, масних и сланих оброка, а неки можда и немају шта да скувају.

"Не знам хоћемо ли из овог искуства изаћи јачи, али ћемо постати гојазни", упозорила је нутриционисткиња Беатрис де Рyнал.

"То ће се свима нама десити, чак и ако покушамо да вежбамо", рекао је Џулиан Мерсије, спортски тренер из Француске.

Скоро да је четвртина светског становништва у кућној изолацији и јако је тешко одолети искушењу, не посегнути за храном. "Ја сам се први окренуо чоколади, а не јабуци", признао је Мерсије.

Нутриционисткиња Џенифер Абет истакла је да због смањења физичких активности, које су уобичајене, одрасла особа троши око 400 калорија мање на дневном нивоу.

Стручњаци су били једногласни да је кување уз редовне оброке и физичке активности од виталног значаја, ако желимо из кућне изолације да изађемо у "пристојном" облику. Чак је могуће и изгубити килограме, јер код куће имамо више времена за бављење спортом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво