На крузеру код Јапана карантин и забава – руку под руку

Боравак од скоро недељу дана у карантину на крузеру "Дајмонд принцес" који је усидрен код Јокохаме, могао би се учинити досадним. Ипак, да неким путницима и није тако лоше, показују објаве на друштвеним мрежама и фотографије, на којима се види да умеју да на забаван начин прекрате време изолације.

Неки путници на броду уживају у обилним оброцима, други гледају филмове. Многи су пажљиво пратили доделу Оскара. 

Један број путника дошао је на ред за угодну шетњу по палуби и уживање у погледу на плаво небо.

На крузеру је 3.700 путника, а за сада, њих 136 позитивно је на коронавирус, због чега је и одређен карантин.

Чини се да многи путници покушавају да ствари гледају са ведрије стране, преноси Ројтерс.

Активни су на друштвеним мрежама, постављају и деле фото и видео материјале на којима се види како се и шта једе, који ТВ програми су актуелни, мађионичари са својим триковима...

Принцеза подиже ниво услуге оброцима, вероватно ћете морати да ме одвучете са крузера када карантин буде завршен“, написао је на друштвеним мрежама путник Метју Смит, испод фотографија на којој се виде тањири са димљеним лососом и чоколадна торта.

Док неки уживају у очигледно квалитетној храни, други су гледали директан пренос додела награде Оскар.

Путница Аун На Тан, гледала је емисију на телевизији из своје кабине, и рекла да је прошло много година откако је уживо гледала ту церемонију.

„Обично је додела била током нашег радног времена, али сада смо имали довољно времена да одгледамо доделу Оскара“, рекла је Аун.

„Ми смо навијали за филм Паразит. Осим Оскара, и гледања ТВ-а, бавимо се оригамијем, вежбамо, тренирамо...“, рекао је за Ројтерс, путник из Хонгконга.

Када је реч о шетњи палубом, она се организује у малим групама, и они који напусте своју кабину, морају да шетају са заштитним маскама.

„Напољу смо у заливу, и призор је врло леп. Ево, имамо још десет минута, па се враћамо унутра. Чекамо термин за нову шетњу“, рекао је путник Адам Валц у видеу на коме се види да он и његов супутник шетају палубом која је окупана сунцем.

Ипак, неки су и забринути због евентуалних проблема на послу, зато што су на принудном одмору и, уопште, због финансијских губитака.

Званичници задужени за пловне објекте најавили су „да ће проширити репертоар забавних садржаја како би се путницима помогло да прегурају дане у карантину“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се