Број излечених премашио број умрлих од коронавируса у Кини

Претходних недеља скоро све светске вести почињу бројем заражених и умрлих од коронавируса, пре свега у Кини. Али и број оних који су излечени све је већи. Више од 630 људи отпуштено је из болница широм Кине.

Они су победници. Тридесет седморо пацијената отпуштено из болнице Ђињинтан у Вухану, након што су победили нови коронавирус. То је био највећи број отпуштених пацијената у једном дану у том кинеском граду из ког је зараза кренула и за који су ових дана сви чули.

Иако су пуштени, остаће у својим кућама бар још две недеље, где ће медицински радници проверавати њихово стање. Неизмерно су захвални лекарима који највећи кинески празник проводе на радном месту, спасавајући животе.

„Био сам престрављен када сам остао у болници. Када је вирус почео да се шири ван Вухана, осетили смо да је озбиљан. Али онда су ме охрабрили лекари и болничари и стекао сам самопоуздање. Тешко време је иза мене, преживео сам. Охрабрићу и друге заражене. Прележао сам вирус, могу и они“, верује пацијент из Вухана који је прележао коронавирус.

Међу излеченима у Вухану је 87-годишња бака. Била је најстарија пацијенткиња у вуханској болници за плућне болести. Када је примљена у болницу, имала је температуру преко 38, била је слаба и није могла уопште да једе. Данас је поново здрава.

Осим у Хубеју, епицентру заразе, пацијенти се оправљају и у другим деловима Кине. Цвеће и сузе радоснице и у централној провинцији Хенан, где је седам пацијената је напустило болницу у недељу након опоравка.

На северу Кине у провинцији Хебеј, из болнице су отпуштена три пацијента. Међу њима и мајка и син из града Баодинга. Иако су пре десетак дана примљени у критичном стању, троје пацијента је излечено и пуштени су из болнице у граду Хенгјангу у провинцији Хунан.

„Захвална сам Комунистичкој партији и влади и срећна сам што сам изашла из болнице. Надам се да неће одустати ни моји пријатељи који се још лече. Морају да једу више да би поправили имунитет. Овај вирус није толико страшан“, тврди пацијенткиња која је пребродила коронавирус.

Од недеље је број излечених први пут претекао број умрлих од новог коронавируса, и тај тренд се наставља. Највише је, ипак, оних чија битка још траје.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се