Зелени чај, савезник у борби против гојазности

Супернамирница, најделотворнији природни лек али и чувар младости – све то се може приписати зеленом чају. Уз то, најновија истраживања стручњака показују да његова редовна употреба може смањити ризик од гојазности, која је већ проглашена највећим здравственим проблемом на свету.

Своју хипотезу научници су тестирали на групи одраслих мишева. Половина је била на режиму исхране с високим уделом масти, док су остали храњени здравим оброцима.

У обе групе потом су издвојени мишеви који су, без обзира на то шта су јели, добијали и екстрат зеленог чаја. Испоставило се да су, нарочито мишеви који су током истраживања јели маснију храну са зеленим чајем, имали 20 одсто смањење тежине, у односу на све друге.

Такође, зелени чај је допринео бољој инсулинској равнотежи, а примећено је и присуство већег броја здравих бактерија у организму мишева.

Стручњаци напомињу да ова студија пружа чврсте доказе о утицају зеленог чаја на развој добре цревне флоре, што је од кључног значаја за смањење ризика од гојазности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара