Навике у исхрани које се исплати „украсти“ од других кулутра

Сваког дана можемо да научимо нешто ново, поготово када је реч о исхрани. Увек можете да побољшате своје здравље и да откријете нове трикове које помажу вашој линији. Искористите и оне из других култура. Већина их је врло једноставна и може се лако интегрисати у начин живота.

Усредсредите се на уживање у храни

Французи обожавају храну, али на другачији начин. Једу полако, не ускраћују себи оно што воле и одвајају довољно времена да уживају у сваком залогају. Не једу с ногу и није им важан квантитет већ квалитет. То им помаже у одржавању тежине.

Користите штапиће за јело

Кључни елемент азијске културе може да вам помогне да једете спорије и да се зауставите када сте сити. Узимајући мање залогаје, лакше ћете препознати када је доста и мање су шансе да дође до непотребног преједања.

Додајте више зачина

Познато је да се у Азији и Индији користи много зачина. Кари и куркума могу да сузбију апетит, а говедина и броколи у љутом чилију могу да убрзају ваш метаболизам и засите вас.

Једите док нисте 80 одсто сити

У јапанској култури, обичај је да се једе док нисте 80 одсто сити. Једете ли до потпуне ситости, желудац ће се ширити и биће неопходно више хране да га напуните. Ако одлучите да напустите сто кад вам је најукусније, смањићете укупан калоријски унос и мршавићете. Служећи се тим триком, избећићете и надутост.

Зелени чај пре и након јела

У Кини се често пије зелени чај пре и после јела  – али не током, будући да може да утиче на правилну пробаву. Студија објављена у листу Jornal of the American College of Nutrition потврдила је да зелени чај убрзава метаболизам. Исто тако, можете да преузмете трик којим се служе у Јужној Америци и попити роибос чај. Показало се да убрзава рад метаболизма и помаже при управљању тежином.

Сетите се медитеранске хране

Медитеранска храна пуна је воћа, поврћа, маслиновог уља, рибе и житарица са целим зрном, уз много мање пржене хране, црвеног меса и прерађевина. Пратећи ту врсту исхране, брзо ћете се почети да се осећате здравије и срећније.

Чешће једите код куће

Пољаци су један од народа који најчешће једе код куће и који на посао носе храну од куће. Тако знају тачно што једу и избегавају нездраве адитиве – а и штеде новац.

Боје на тањиру

Ако више различитих боја ставите на тањир, тело ћете више снабдети потребним нутријентима. Јапанци воле овакве разнобојне оброке.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се