Читај ми!

Париз: Безбедно купање у Сени од 2025.

Пливање у реци Сени у Паризу забрањено је 1923. године због лошег квалитета воде. Како су навеле власти у Француској, та ће се одлука ускоро променити.

После више од сто година Парижани и туристи моћи ће да се купају у реци која протиче кроз француску престоницу. У плану је да се после Олимпијских игара у Паризу дозволи јавно купање у Сени у Паризу.

Предложене су три локације које ће бити доступне купачима на обалама реке. Једна од њих налази се у близинои Ајфелове куле“, рекла је градоначелница Париза Ан Идалго.

Жак Ширак, покојни председник Француске, који је био и градоначелник Париза обећао је Парижанима да ће моћи да пливају у Сени.

Током 2016. године Идалго је обновио обећање.

На Олимпијским играма 2024. године у Паризу нека од такмичења у воденим спортовима одржаће се на Сени.

На локације које су предвиђене за купање, грађани ће моћи да стигну преко понтонских мостова, а на купалиштима ће бити постављене кабине за пресвлачење, тушеви и други пратећи садржаји“, наводи се у саопштењу градске скупштине.

Градске власти су у пројекат чишћења уложиле око 1,4 милијарде. Тестови квалитета воде у Сени током прошле године, показују да је вода бактериолошки исправна.

Планира се прикључивање на канализацију 23.000 станова који су своје отпадне воде испуштали у Сену.

На канализацију ће бити прикључено 260 чамаца. Постројења за пречишћавање отпадних вода се модернизују или изграђују.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије