Како изгледа бокс за „штребере“?

Кажу да није лоше искалити стрес ударајући у боксерски џак, али некима то није довољно. Смислили су да је много ефикасније ако уместо џака имају правог противника. Како стрес лече интелектуалци?

Они нису професионални боксери, нису чак ни аматери. Они су инжењери, интелектуалци, популарни „гикови“ (штребери). Направили су бокс-клуб и три пута недељно тренирају. Редовно долази њих десетак, понекад и више. Како између канцеларијских послова и озбиљних пројеката нађу времена за тренинг?

„Никако, генерално успешни инжењери, адвокати, економисти раде и до 10 сати дневно и онда да издвоје још сат времена за спорт, тешко је то“, каже Милош Милошевић.

Али, када једном пробају, промене мишљење.

„Кад мало повећају своје психофизичке способности, своју концентрацију, кад почне мозак брже да им обрађује информације, онда тих 10 сати претворе у шест сати“, наводи Милошевић.

Некима од њих бокс је помогао и да добију посао. Али признају, од тренинга у овој сали не иду даље.

„Научнику сваком је страшно тешко да уђе у ринг, свако има бар малу дозу страха“, наводи инжењер машинства Јован Перовић.

„Кад им кажем да тренирам бокс, обично ме сви питају: Јеси ли луд? А кад виде да су све адвокати шампиони, обично је следеће питање да ли могу да дођу да тренирају“, истиче студент економије Немања Лепосавић.

Адвокат Војин Драскоци препоручује бокс људима којима треба опуштање или лек од стреса, као и људима који воле динамичан и забаван колективни тренинг.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије