Почео „Органик лајв фест“

Под слоганом „Будућност је данас“ у Топчидерском парку, одржава се шести „Органик лајв фест“ у организацији агенције „Оупен мајнд“. Дводневни Фестивал, уз РТС који је генерални медијски спонзор и ресорних институција, промовише енергетску ефикасност, одрживи развој, зелене технологије и органску пољопривреду.

Штедња енергије, плус наука и технологија, једнако: заштита природе и одрживи развој – формула је коју промовише Фестивал, већ на самој централној бини која се напаја соларном енергијом и на којој се одржавају часови спорта, позоришне представе, музички програм.

Из „Колибрија“ кажу да су и атмосфера, али и кулен, на врхунском нивоу: „Допадају ми се сви ови органски производи и атмосфера“.

„Највише ми се свиђа пршут, у ствари кулен“.

Електробус „еколошке линије" ГСП-а, који током вожње производи нула одсто загађујућих материја, паркиран је на Тргу еколошких возила, где можете да провозате хибридне скутере и аутомобиле са значајно смањеним емитовањем угљен-диоксида. „Органска улица“ место је дегустације воћа и поврћа, без пестицида и вештачких ђубрива.

Драгица Остојић, органско газдинство: „Оно што сам ја од скоро кренула са својим потрошачима, да их учим да и они нешто у својим викендицама нешто од овог воћа и поврћа на овај начин могу да одгаје“.

Никола Буљ, директор Фестивала, открива могућност спајања пољопривреде са новим технологијама: „Покушавамо да спојимо нашу традицију, са наших простора, оно са чиме се ми најбоље бавимо а то је пољопривреда, у овом случају је то органска, али да то спојимо са новим технологијама и сматрам да је то један модел који може да нас, не у садашњости а поготово у будућности, одведе на један много виши ниво“.

Еколошке радионице за најмлађе, семинари и предавања приближиће посетиоцима значај науке и технологије концепту одрживог развоја. Са Фестивала поручују: „Ми предлажемо будућност – ви одлучујете сада“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије