Пијани капетан на Бледу готово потопио туристе

Туристичким бродићем, којим се група гостију из Италије и Русије возила Бледским језером, управљао је „капетан“ којем прети казна од 1.200 евра пошто је тестирање на обали показало да има 1,43 промила алкохола у крви.

Пијани капетан на Бледу готово потопио туристе Пијани капетан на Бледу готово потопио туристе

Туристе који су били уплашени и у паници, јер је брод почео да се љуља па је могао да се преврне, спасла је жена која је својим чамцем веслала у близини. Она их је смирила и узела весла у руке и тако их довела до обале.

„Учинило ми се да бродом нико не управља, а путници су били у паници. Кад сам се приближила, видела сам да је капетан веома алкохолисан и да лежи, а никако му није успевало да устане“, испричала је жена новинарима.

Старијем „капетану“, који је раније имао дозволу за превоз туриста са обале на бледско острвце, али ју је пренео на сина, убудуће је забрањен сваки приступ месту на којем су усидрене плетне, традиционални дрвени чамци који могу да приме двадесетак особа, преноси Јутарњи лист.

Градоначелник Бледа Јанез Фајфер истиче да је реч о жалосном догађају, који је први такав случај.

Фајфер се туристима извинио за неугодност, а од случаја се дистанцирало и удружење плетнара са концесијом за вожњу по језеру.

Алкохолисаном мушкарцу је до даљег забрањено да вози по језеру и приближава везу за чамце, а о његовом инциденту се још води поступак, саопштила је словеначка полиција.

Иако је утврђено да је на броду у време догађаја који је међу туристима изазвао панику било довољно појасева за спасавање, полиција и општина Блед су поново упозорили све плетнаре да се држе прописа, посебно кад је реч о алкохолу, пошто у време док раде са туристима не смеју да пију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво