Српски плес победе за Гиниса!

На Малом Калемегдану, 252 плесача фолклорних ансабала из целе Србије, окупили су се да оборе светски рекорд у броју људи који плешу српски народни плес – Српски плес победе. И победили!

Народном игром, у кореографији професора Боре Талевског из Балетске школе „Луј Давичо“, велики број културно-уметничких друштава из Србије, играли су 27. августа да оборе Гинисов светски рекорд.

Последњи официјално признати Гинисов светски рекорд у броју људи који плешу српски народни плес је био 250. У суботу је надмашен са 252 играча.

Мисија пројекта „Тајна Србије“ јесте да промовише највредније из Србије из области културе, спорта, образовања, традиције, уметности...

„Овога пута промовисали смо победнички дух нашег народа, кроз обарање Гинисовог светског рекорда“, наводе из „Тајне Србије“.

Пројекту се придружили и подржали га „Рода“ - Чувар тајне породице Србије, Аеродром „Никола Тесла“ - Чувар тајне неба Србије, Кошаркашки савез Србије и Кошаркашки клуб „Црвена Звезда“ - Чувари тајне спорта Србије, приватна Основна школа и Гимназија „Владислав Петковић Дис“ - Чувар тајне образовања Србије, Фолклорни ансамбл „Свети Ђорђе“ и КУД „Дукати“ - Чувари тајне традиције Србије и „Проспера интернешенел груп“ - Чувар тајне света.

Чувари тајне настављају да изненађују најбољим вредностима из Србије, од прошлогодишњег плеса на Аеродрому „Никола Тесла“ и многим другим местима у Србији, сада се спремају да изненађују по целом региону и у свету.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво