Дроновима уносили дрогу у затвор

Полиција у Великој Британији недавно је открила два дрона сa мобилним телефонима и дрогом у близини лондонског затвора Пентонвил. Убрзо је покренут посебан оперативни систем, операција „Ерборн“, како би се ухватили преступници у покушају кријумчарења илегалних супстанци у тај затвор.

Како преноси Ројтерс, у раним јутарњим часовима полиција је видела сумњивог човека у близини затвора, који је побегао и за собом оставио две торбе са лековима и мобилним телефонима.

У саопштењу полиције се наводи да је успео да избегне хапшење, док је следећег дана полиција пронашла сонду, срушену након што је детектована у лету изнад Пентонвила.

Касније су припадници полиције обавештени да други дрон лети на малој висини према затвору. Летелица је заустављена од стране једног полицајца, у којој је пронађен пакет са већом количином дроге и два мобилна телефона.

Инспектор Стив Хитли истиче да су дронови носили значајну количину лекова класе Б, дрогу и мобилне телефоне. Британски медији су још у фебруару пренели да је било више од 30 инцидената прошле године у којима су пронађени дронови у или око затвора са дрогом, телефонима и УСБ уређајима. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво