Мајка бика који је убио тореадора биће убијена

Лоренца, мајка бика који је недавно у Шпанији убио 29-годишњег тореадора биће погубљена да би се прекинула наследна лоза, што је изазвало негодовање Удружења за права животиња који најављују протесте, пише лондонски „Дејли мејл“.

Шпанска корида је туристичка атракција, а једна таква представа је прошлог викенда, нажалост, завршена смрћу тореадора којем је бик пробио груди пред очима гледалаца.

То је био први смртни случај тореадора у протеклих више од тридесет година.

Традиција, за коју многи сматрају да је бесмислена, налаже да се мајка бика убије да би се прекинула крвна линија наслеђа.

Љубитељи животиња, међутим, покренули су кампању у одбрану краве Лоренце која, сматрају, нема никакве везе ни са чим.

Неки медији, међутим, пишу да је Лоренца већ мртва, односно да је умрла од старости управо пре неколико дана.

С друге стране, шпанско Удружење за заштиту животиња, ПАЦМА, тражи комплетну забрану борби бикова.

„Ниједна традиција која се заснива на смрти, крвопролићу или мржњи не може бити здрава за друштво. Једини етички начин да се ово прекине је да се у потпуности забране све борбе бикова“, саопштено је из тог удружења.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије