Четири дана „Егзита“ – 80 тона смећа!

Од почетка фестивала „Егзит“ до одласка последњих посетилаца са Петроварадинске тврђаве, радници ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад сакупили су и отпремили камионима скоро 80 тона смећа на градску депонију.

Четири дана „Егзита“ – 80 тона смећа! Четири дана „Егзита“ – 80 тона смећа!

Како наводи директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић, сав отпад са овог простора однесен је на траке у рециклажном центру на даљу сепарацију и прераду.

Од лименки, картона, до пет амбалаже и пластике, смеће сакупљено на „Егзиту“ је разврстано и послато на рециклажу.

На овај начин ЈКП „Чистоћа“ је показала највиши степен одговорности према заштити животне средине, јер је то, уз одржавање јавне хигијене, наш приоритетни задатак, истакао је Зеленовић.

Током четири фестивалска дана, само на Петроварадинској тврђави, подграђу и кеју, активно је радило 80 радника ЈКП „Чистоћа“.

Рад је прилагођен потребама посете великог броја људи, те великој фреквенцији на одређеном простору, па је осим редовног рада у преподненој смени, организованог рада на простору одржавања фестивала, организован и рад редовне поподневне смене, рад на Кеју жртава рације од 20 часова до 3 сата ујутру, као и редован рад треће смене од 22 сата до 5 часова.

За све то време, непосредно или посредно, у комплетној организацији посла било је укључено око 150 запослених у ЈКП „Чистоћа“.

Посао завршетком „Егзита“ није готов. У наредним данима следи враћање простора на којем се одржавао фестивал у првобитно стање након што се размонтирају и отпреме елементи свих бина са Тврђаве.

Хигијена у целом граду, током трајања фестивала „Егзит“ била је у сваком моменту на високом нивоу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије