Прва енциклопедија успешних људи Србије

Интернационална издавачка кућа „Оксфорд бук“ представила је прву енциклопедију успешних људи Србије за 2015. годину, у клубу „Азбука“ у центру Београда.

Директорка „Оксфорд бук медија солушн“ Урошка Татомир и кумови првог лексикона успешних Срба, музичар Васил Хаџиманов и хрватски редитељ Лордан Зафрановић, крстили су књигу по старом чешком обичају, поливањем шампањцем.

"Oxford's Book of Successful People of Serbia" је први српски лексикон, приређен по систему „ко је ко“, у којем су побројане личности из различитих сфера друштвеног живота.

„У књизи су наведене особе које су дефинитивно другачије од других, које су својим стваралаштвом, способношћу, талентом, оставиле траг који је био вредан да се забележи кроз њихове биографије“, изјавила је Татомир.

Промоција сабраних житија успешних, привукла је велики број личности које су се нашле у првом издању енциклопедије, и оних који су листали књигу у нади да су и они у садржају.

Татомирова се извинила свима који нису успели да се нађу на страницама првог издања и најавила је друго издање књиге које излази у априлу 2017. године.

„Кум књиге“ Лордан Зафрановић, као неко ко се већ нашао у једној таквој енциклопедији, схвата значај оваквог пројекта и, пре свега, узбуђење оних који су у тој књизи.

„Сви ови који су у књизи су прошли живот као и ја. То су животи одрицања, свакодневног ангажовања, посвећени нечему што је квалитет народа, и који су онај крем који би требало да буде узор тренутним генерацијама у политици, идеологији и у свему оном што чини живот срећним“, рекао је Зафрановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије