Људи лупају главом о зид због нове оптичке илузије

Зид о цигала, да. Али има нешто што се налази између цигли. Делује као камен или мало већа пукотина или…

Фил Плејт са портала Слејт поставио је фотографију за коју каже да кружи интернетом још од 2014. године, али да је недавно другачије исечена и постављена на налогу корисника Арона Бевина уз поруку: „Ово је једна од најбољих оптичких илузија које сам видео“.

Трећи пасус испод фотографије је решење, али покушајте прво сами да уочите.

Оно што је посебно интересантно код ове илузије јесте што када приметите шта је у питању или, што је вероватније, вам неко објасни или покаже, следећи пут када је погледате биће скоро немогуће да је одмах не спазите.

„Када сам видео шта је у питању, визуелни докази били су лако видљиви и, још важније, знао сам где су. Много је теже игнорисати оно што видите него приметити оно што не видите. Звучи као таутологија, али када су у питању илузије, то је заиста истинито“, објашњава Плејт.

Пошто има довољно текста да нико, ко то не жели, не може да случајно крајем ока види решење, време је да се открије шта је у питању. Цигара!

Из било којег непознатог разлога, неко је фотографисао цигару забодену у пукотину у зиду од цигли. Упркос томе што избија из зида скоро под 90 степени, из угла из којег је фотографија направљена, тамна цигара се савршено уклапа у тамни простор између цигли.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије