Пешаци који шаљу поруке могу да заврше у затвору

Савезна америчка држава Њу Џерзи разматра увођење затворске казне за све пешаке који, док ходају улицом или тротоаром, пишу поруке на мобилним телефонима или уопште „куцају“ било шта на свом телефону.

Пешаци који шаљу поруке могу да заврше у затвору Пешаци који шаљу поруке могу да заврше у затвору

Оваква мера предложена је прошле недеље, а уколико буде уврштена у закон, непослушним грађанима запретиће казна од 50 долара и до 15 дана у затвору.

Закон за „расејане пешаке“ жели да уведе Памела Лампит како би се забранило куцање СМС порука током ходања, а од пешака ће се захтевати да користе „хендс-фри“ додатке на својим електронским уређајима.

„Ометени пешаци представљају потенцијалну опасност за себе и возаче на путу“, рекала је Лампитова.

Предложено је да закон важи за све пешаке који се крећу јавним пешачким стазама и улицама.

Законодавци су предложили поменуте казне након објављивања статистичких података који показују да је у САД је број несрећа, у којима је пешацима била одвучена пажња, од 2010. године до 2015. године порастао за 35 одсто.

Страни медији наводе како одвлачење пажње мобилним телефонима пешацима најбоље показују видео-снимци на интернету где се јасно види како несреће због непажње варирају од смешних падова и саплитања до изазивања несрећа са смртним исходом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара