Пас дозвао помоћ када је власник упао у ледену воду

Човеков најбољи пријатељ, понекад је и спаситељ - руски пензионер Анатолиј Черњенко кренуо је у шетњу са својим псом Диком, када је упао у залеђено језеро. Захваљујући љубимцу помоћ је стигла.

Језеро Иткул налази се пет километара од дома 77-годишњег Анатолија Черњенка и у склопу је уобичајене руте којом се, готово свакодневно, три сата шетају пензионер и његов пас.

Черњенко, иначе ловац, носио је јакну и тешке чизме када је упао у ледену воду из које није могао да се извуче. Пас Дик је, затим, почео да лаје и тако дозива упомоћ.

Срећом, 57-годишњи ловац, Владимир Караблин, чуо је пса и дотрчао.

„Био сам на моторним санкама и одједном угледао пса који лаје и трчи око обода језера. Помислио сам како је то чудан призор и пошао ка њему“, навео је Караблин.

„Затим сам угледао Анатолија у леденој рупи и одмах га препознао јер је раније радио поред моје канцеларије. Када сам стигао, човек је већ био преморен и уопште није тражио моју помоћ. Видео сам његов преплашени поглед и пожурио да га извучем“, испричао је ловац.

Међутим, ситуација се још мало закомпликовала јер је пас почео да гризе ловчеву ногу, желећи да одбрани свог власника.

„Мислио је да га нападам, па сам морао да се борим и са њим, како бих успео да извучем Анатолија“, додао је ловац.

Пожурили су у оближњу болницу где су лекари утврдили да је пензионер, иако је у води провео 40 минута, прошао без озбиљнијих последица.

Надлежни разматрају идеју да пас Дик добије локалну награду за храброст.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара