Земља из свемира изгледа болесно и крхко!

Астронаут Скот Кели је у току своје каријере провео више од 500 дана у свемиру, дуже од било ког другог америчког астронаута у историји. У видео-интервјуу који је дао за „Си-Ен-Ен“ путем сателитске везе, питали су га да опише планету Земљу као да је реч о људском телу.

Описујући своје искуство, као и чињеницу да је у прилици да посматра Земљу из свемира, 51-годишњи космонаут Скот Кели је објаснио како планета Земља из његове садашње перспективе изгледа прилично болесно и рањиво.

Одређени делови Земље, како је навео, поготово делови Азије и централне Америке су прекривени „измаглицом загађења“ и изгледају прилично болесно, баш као и Земљина атмосфера.

„Дефинитивно постоје делови Азије и Централне Америке који, када их погледам из свемира, увек видим кроз измаглицу загађења“, рекао је Кели. „Што се тиче атмосфере, с обзиром на то да сам у могућности да видим површину, дефинитивно бих за оне области које сам споменуо рекао да изгледају некако болесно“.

Додао је да примећује временске системе, као што су тропски циклони, на неочекиваним местима.

„Када погледате атмосферу на рубовима, не бих рекао да изгледа нездраво, али дефинитивно изгледа врло, врло крхко и некако попут танког филма, тако да свакако изгледа као нешто око чега би требало да се побринемо“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара