Блискоисточни небодери склоните се, стиже јапанска грдосија

Близу јапанске престонице, у токијском заливу, до 2045. године нићи ће највиша зграда на свету, која ће бити 1.700 метара висока. То значи да ће бити два пута виша од Бурџ Калифе у Дубаију.

Блискоисточни небодери склоните се, стиже јапанска грдосија Блискоисточни небодери склоните се, стиже јапанска грдосија

Зграда је планирана као мали град, пошто ће моћи да прими око 55.000 људи, а биће изграђена са циљем борбе против климатских промена и раста нивоа мора.

Њена шестострана основа ће се налазити на вештачком острву окруженом малим језерима, која ће функционисати као заштита Токија од поплава.

У близини ће бити подигнуто још вештачких острва, која ће послужити као темељ за градњу домова за још пола милиона људи.

Осим импозантне величине, "Sky Mile Tower" ће бити потпуно енергетски аутономан, јер ће енергију добијати из сопствене ветроелектране, соларних плоча и фарми алги.

У комплексу зграде планирана је изградња свих неопходних пратећих објеката, попут трговачког центара, ресторана, хотела, библиотека, здравствених клиника и других објеката.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се