Снег хиљадама Кинеза не дозвољава да стигну на Нову годину!

Пред новогодишње празнике, током којих Кинези пословично масовно путују, око 100.000 људи заустављено је на југу земље због снега и леда који је погодио северне и централне делове земље.

Снег хиљадама Кинеза не дозвољава да стигну на Нову годину! Снег хиљадама Кинеза не дозвољава да стигну на Нову годину!

Велики број возова из Гуангџоа према северу и централим деловима Кине касни, тако да се око 100.000 људи налази на две највеће градске станице Гуангџоу и Источни Гуангџоу, а о јавном реду брине готово 4.000 полицајаца, пренео је АФП.

Гуангџоу је велики кинески привредни центар у којем живи и ради велики број људи и они традиционално сваке године током новогодишњих паразника путују у своје родне крајеве.

Ове године Кинези дочекују Нову годину 8. фебруара и то ће бити година мајмуна. Ово је знак веома позитивних особина и прати га добра срећа и радостан живот, па би таква требало да буде и предстојећа година.

Влада је проценила да ће током овогодишње прославе која траје 40 дана бити забележена 2,91 милијарда путовања!

Већи део Кине је од краја јануара под ударом хладног таласа, тако да је снег пао и оним деловима земље, где обично никада не пада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво