Матадор са бебом у наручју изазвао полемику

Фотографија на којој се шпански матадор Франсиско Ривера Ордоњез бори у арени с биком држећи у наручју своју петомесечну ћерку Кармен, изазвала је оштру полемику у Шпанији.

Реаговала је и служба за заштиту права детета која је против популарног андалузијског матадора покренула истрагу.

„Желели бисмо да избегнемо да се овакве сцене понове и надамо се да ће медијска халабука која се дигла поводом овог случаја спречити убудуће да се оваква понашања сматрају нормалним“, навео је локални заштитник малолетника који је досије проследио суду.

„Апсолутно се противимо томе да се деца уче насиљу као што је борба с биковима“, изјавила је Лаура Дуарте, представница покрета за заштиту животиња (Pacma).

Ривера је контроверзну фотографију поставио на Инстаграм током протеклог викенда уз поруку: „Кармен је пета генерација у нашој породици која се бори с биковима. Мој деда је урадио исто са мојим оцем, мој отац са мном и ја сада са својим ћеркама Кајетаном и Кармен“.

Друштвене мреже су убрзо биле преплављене негативним коментарима, мада је било и позитивних реакција. Риверине колеге, Едуардо Давила и Мануел Бенитес, одмах су објавили сличне фотографије са својом децом, уз напомену да је то „традиција“ међу шпанским матадорима.

„Моја ћерка није никад била сигурнија него у мом наручју. Ја сам матадор, ја живим за то и томе посвећујем 365 дана у години“, одговорио је Ривера чији је отац погинуо током једне кориде 1984. године, а деда, Антонио Ордоњес, важи за једног од најбољих тореадора свих времена.

У Шпанији је 2014. организовано 1.868 борби с биковима које су привукле више од шест милиона гледалаца и оствариле зараду од 3,5 милијарди евра.

Последњих година, међутим, кориде све више наилазе на критике. У Каталонији су забрањене 2012. године, а забрани су се придружили и поједини градови широм Шпаније.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара