На поклон добио 681 милион долара

Малезијско јавно тужилаштво објавило је да је премијеру Малезије Наџибу Разаку саудијска краљевска породица уплатила 681 милион долара као поклон. Премијер је тиме ослобођен сумњи да је умешан у корупцију или да је починио криминално дело.

Јавни тужилац Мохамед Апанди Али рекао је да је преглед доказа, који је прикупила Агенција за борбу против корупције, показао да је новац примљен 2013. године и да је у питању „лична донација саудијске краљевске породице“.

Додао је да је 620 милиона враћено Саудијцима неколико месеци касније, не објаснивши зашто је то учињено. Али је рекао да ће тражити од малезијских званичника да затворе овај и повезане случајеве.

Малезијски премијер је месецима негирао оптужбе да су велике количине новца уплаћене на његове приватне банковне рачуне.

Порекло фондова до сада није прецизирано осим што је малезијска влада тврдила да је новац потекао од донатора с Блиског истога.

Лидер опозиције Ван Азизах Ван рекао је да ће „ово изазвати људе да упитају да ли је Агенција за борбу против корупције вршила своју дужност професионално, слободно и правдено“.

Али, који се доводи у везу са премијеровом Уједињеном малезијском националном организацијом, ступио је на службу након што је Наџиб отпустио претходног јавног тужиоца који је истраживао овај случај.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара