Јагодина, завршена воштана фигура Владимира Путина

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић изјавио је данас да је завршена израда воштане фигуре председника Руске Федерације Владимира Путина за Музеј воштаних фигура у Јагодини.

„Фигура председника Руске Федерације Владимира Путина је завршена, чека у складишту за испоруку, а ми чекамо одговор Амбасаде Русије у Београду о њеном постављању у Музеј, надам се да ће уношење фигуре у музеј бити крајем фебруара", рекао је Марковић Танјугу.

Фигуру су израдили вајари Зоран Ивановић и Бранислав Црвеноковић из Београд, а према речима Марковића, „урађена је веома квалитетно и Путин само што не проговори“.

„Одлучили смо се да урадимо воштану фигуру Путина захвални Русији и Путину, имајући у виду заслуге Русије, Путина и руске дипломатије за Србију у Уједињеним нацијама и када је била у питању Резолуција о Сребреници и примање Косова у Унеско, али и за залагање за доследну примену Резолуције 1244 о Косову“, рекао је Марковић.

Вајари Ивановић и Црвенковић су такође урадили и воштану фигуру бившег директора Зоо-врта у Београду и почасног грађанина Јагодине Вука Бојовића, која је у Музеј постављена у децембру 2014. године, па им је због тога поверен и тај други, одговоран посао, додао је Марковић.

Музеј воштаних фигура у Јагодини отворен је 2006. године и једини је у Србији.

У њему је смештено 30 фигура истакнутих историјских, културних, верских, политичких и спортских личности из Србије и СФРЈ, међу којима су и цар Лазар, краљ Петар, Вук Караџић, П.П. Његош, Десанка Максимовић, Иво Андрић, Карађорђе, Јосип Броз Тито, Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, патријарх Павле, Никола Тесла, Павле Вуисић, Новак Ђоковић...

Музеј се налази у Туристичком комплексу града у чијем је саставу Аква-парк, Зоо-врт, вештачки водопад, „Виво“ парк...

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво