У Северној Кореји изумели алкохол који не изазива мамурлук?

Севернокорејски научници тврде да њихов најновији изум, специјална мешавина пића у којем се уместо шећера користи пржени пиринач, уопште не изазива осећај мамурлука.

Чланак у Пјонгјанг тајмсу наводи да фабрика "Taedonggang Foodstuff" већ годинама марљиво усавршава посебан рецепт за алкохолно пиће и да су коначно постигли жељене резултате.

Кључан састојак је посебан шестогодишњи гинсенг од којег се прави алкохолно пиће Корјо. Гинсенг је већ познат као изузетно лековита биљка, а чини се да није лош ни за жестока пића.

У Северној Кореји, гинсенг се сматра леком за практично сваку тешку болест која може да погоди човечанство. Прошле године тврдили су да њихови лекови, који садрже екстракт те биљке, могу да излече чак ХИВ и еболу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије