Потрага за МХ-370 изнедрила олупину из 19. века

Специјализоване екипе које трагају за остацима малезијског авиона у водама Индијског океана пронашле су олупину брода из деветнаестог века, јавила је агенција АП позивајући се на саопштење аустралијског Бироа за безбедност у транспорту.

Олупина брода је пронађена на дубини од 3,7 километара, каже се у саопштењу и додаје да су стручњаци закључили да је олупина од челика или гвожђа и да је потонула у 19. веку.

Ово је друга олупина брода која је пронађена помоћу робота који претражује дно трагајући за олупином авиона малезијске авио-компаније на лету МХ-370 који је нестао пре скоро две године.

Прва олупина теретног брода је нађена на дубини од 3,9 километара прошле године у марту.

Аустралијске власти су саопштиле да се друга олупина налази на дну океана 2.600 километара југоисточно од луке Фримeнтл, одакле испловљавају три брода која трагају за малезијским "боингом 777".

Стручњаци трагају за авионом на подручју од 120.000 квадратних километара и до сада су претражили 80.000 квадратних километара морског дна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара