Надљудском снагом подигла са оца возило од неколико тона

Шарлот Хефелмајер постала је херој у градићу Беч у Вирџинији после спасавања свог оца тако што је са њега подигла пикап тежине неколико тона.

Њен отац Ерик радио је у гаражи на пикапу када је дизалица, која је држала аутомобил подигнут, склизнула, а четвороточкаш пао на њега свом тежином.

Срећом по њега, деветнаестогодишња Шарлот видела је да се нешто чудно догађа у гаражи, а када је ушла у њу одмах је покушала да избави оца.

Није јој то пошло из првог покушаја, али из другог јесте. Оно што је невероватно јесте да Шарлот има 160 центиметара и 54 килограма, а подигла је возило тешко неколико тона.

„Осетио сам да се возило помера и тежина пребацује и понадао се да ће заиста успети. Онда је пробала други пут и одједном сам се ослободио“, присетио се Ерик.

Као да једно спасавање није било довољно, Шарлот је видела да се гориво које цури из пикапа запалило. Села је у возило и извезла га из гараже, а онда се вратила и поливала водом све док се ватрогасци нису појавили.

Шарлот иначе похађа Војну академију, а активно се бави скакањем са мотком. Добила је награду "Citizen Lifesaving".

Сада се одмара код куће јер је повредила леђа и задобила лакше опекотине на стопалима.

Присећајући се читавог догађаја, Шарлот је рекла да у тренутку када је подизала возило није уопште осећала његову тежину. „Као да сам подигла парче папира“, истакла је девојка. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије