Носталгија у Немачкој – марка се враћа у јануару

Немци ће током јануара моћи да се врате у прошлост, јер је велики продајни ланац „Кауфланд“ покренуо акцију да сви који имају старе немачке марке могу и да их потроше у свим њиховим продавницама, преноси РТ.

Марка је већ 14 година ван промета, али од 4. до 30. јануара људи у Немачкој моћи ће да их троше колико год да им је остало у сламарицама.

Како би изашао у сусрет купцима и допринео враћању осећања носталгије, „Кауфланд“ је покренуо акцију враћања ретро производа са дизајном из 60-их година, укључујући шампоне, детерџенте и кафу.

Приликом куповине вредност марке ће се рачунати 1,95 за евро, која је, уосталом, остала иста од када је валута изашла из промета.

Иначе, Немци и даље осећају велику носталгију за марком, а према озбиљним проценама у кућним сламарицама налази се око 12,9 милијарди марака.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се