Бадње вече - најпопуларнији дан за просидбу

Не, Дан заљубљених није најомиљенији дан за просидбу. Није то ни вече дочека Нове године. Идеалан тренутак за клечање пред оном правом је на Бадње вече.

Резултати истраживања које је спровела британска компанија "Chillisauce", која се бави организовањем венчања, показали су да је на првом месту најпопуларнијих дана у години за просидбу дан уочи Божића.

Према писању британске штампе, 31 одсто од око 10.000 анкетираних рекло је да је Бадње вече најидеалнији тренутак да се клекне пред изабраницом свог срца.

На другом месту је дан Светог Валентина, односно Дан заљубљених (22 одсто), а на трећем Новогодишња ноћ (18 одсто).

Сенди Морета, директорка агенције "Chillisauce", навела је да је Бадње вече идеално за просидбу јер је "то је романтично доба године, са снежним пахуљицама, светлећим и другим декорацијама, али и породични празник".

"То је тренутак у години који се доводи у везу са породицом и породичним ритуалима. Породица је на окупу, а са просидбом се симболички започиње једна нова породица", објаснила је социолошкиња Елен Ламонт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара