Праве сладолед с канабисом у част Бобу Марлију

Мали град у Италији одлучио је да ода пошту реге легенди Бобу Марлију тако што ће продавати сладоледе с укусом канабиса. Креатори овог сладоледа тврде да је укусан и да пружа добар осећај.

Егзотични сладолед наћи ће се у продавници сладоледа у Аласију у Северној Италији. Произвођачи се надају да ће њихове муштерије пробати сладолед пре Нове године.

Деликатес, који у своју основу укључује ољуштене семенке конопље, створен је у сарадњи са Канапом лигуром, локалним удружењем које промовише здравствене бенефиције конопље.

Конопља садржи бројне „корисне особине због високог присуства масних киселина које су драгоцене у борби и спречавању различитих болести, укључујући артериосклерозу, холестерол, остеоартритис, респираторне болести, екцем и акне“, тврде произвођачи.

Конопља или канабис узгајан у индустријске сврхе је рафиниран у производима као што су храна са семеном конопље, уље од конопље, восак или гориво.

Међутим, нису сви експерименти са сладоледом од канабиса били успешни. У фебруару, један пар на Исланду који је појео свој домаћи сладолед од канабиса одведен је у болницу након што су почели да доживљавају халуцинације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара