Oво вам је било најзанимљивије у Магазину у 2015.

Захваљујући невероватном броју ваших посета, у чију смо статистику завирили, занимљивости су (очекивано) остале „непобедиве“ у Магазину и ове године. Пред вама је први део листе 10 најчитанијих у 2015. Уживајте!

1. Чех прогласио државу између Србије и Хрватске

На ничијој земљи између Србије и Хрватске у априлу месецу је „проглашена“ најмања „независна суверена држава“ на Балкану, површине седам квадратних километара.

„Држава“ је названа Либерленд, лежи на обалама Дунава између Бачког Моноштора и Змајевца, а њен „председник", Чех Вит Једличка позива све који поштују принцип „живи и пусти друге да живе“, а нису екстремисти, да се доселе, пренела је Бета.

Једличка тврди да је „држава“ настала потпуно у складу са међународним правом јер је основана на ничијој земљи коју у окриву разграничења нису тражиле ни Србија ни Хрватска.

„Циљ оснивача нове државе јесте да створе друштво у којем могу да просперирају поштени људи, а да им држава не загорчава живот непотребним забранама и порезима. Један од разлога за оснивање Либерленда је све већи утицај интересних група на функционисање држава и све лошији услови за живот људи. Осниваче инспиришу Монако, Лихтенштајн или Хонгконг“, пише на званичном сајту „нове државе“. 

2. Још не зна да прича, али уме да се свађа

Познато је да малишани могу бити веома тврдоглави и да не желе баш увек да послушају шта им родитељи говоре. Осамнаестомесечна Лола, звезда видео-снимка, улази у озбиљну расправу са својим татом, иако још увек не уме да говори.

3. Где је ово расло?!

Како да се човек не запита да ли је ово могуће? Шта ли је тек помислио Италијан Дино Ферари када је са братом близанцем из реке По извукао ову речну неман од око 130 килограма! Готово се са сигурношћу може рећи да је сом којег су двојица Италијана ухватила светски рекорд по питању улова на штап и машиницу.

4. Венчање пуно суза, отац и очух за пример

Разводи се најчешће не завршавају на фин начин, а бивши супружници често се понашају као зараћене стране, а очуси и маћехе не успевају да успоставе нормалан однос са децом. Међутим, има примера где је потпуно друга ситуација, а ово је једна од њих. 

„Узмите марамице, требаће вам“, почиње са причом Делаја Блекбурн, фотограф на једном венчању на ком главне звезде нису били младенци, већ отац и очух младе.

Тод Бахман, отац младе Британи, довео је ћерку до почетка стазе којом је требало да је отпрати до свештеника. Одједном је стао, прекинуо церемонију и, док су званице све са чуђењем пратиле, отишао до Британиног очуха и довео га до своје ћерке. 

Тада су је обојица, по један са обе стране, испратили до младожење и свештеника. „Нико није остао равнодушан. Свима су очи засузиле. Породице су онакве каквим их направимо. Мислите на своју децу, а не на свој его. Честитам, Тоде, што си показао својој деци шта је права љубав према њима“, написала је Делаја на свом Фејсбук налогу.

5. Арогантни ММА борац нокаутиран за девет секунди

Бахато и арогантно понашања Џејсона Соломона уочи борбе са Амитешом Чаубијем очито му се обило о главу, пошто је на поду завршио после неколико секунди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара