Хрватска, тражи се премијер - бројне погодности, никаква одговорност!

Након вишенедељног препуцавања три најутицајње политичке снаге у Хрватској, СДП, ХДЗ и Мост независних листа, „рата“ на друштвеним мрежама и упозорења хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да време „цури“, на страницама онлајн огласника „Посао.хр“ објављен је оглас за радно место премијера Хрватске на одређено време.

Огласом, који је прикладан тренутној актуелно-политичкој ситуацији, тражи се премијер у чијем опису посла се као најважние истиче сликање с грађанима који вјерују у њих, плагирање привредног програма, увођење забране рада четвртком због спајања празника...

Уз сам оглас стоји и фуснота: Овај оглас је сатиричне природе! Оглас за посао није постављен од ниједног послодавца, као ни институције, те се садржај не може схватити озбиљно.

У огласу неког шаљивџије се наводи да је послодавац Република Хрватска, да кандидати могу бити мушкарци и жене, а рок пријаве је 31. децембар 2015. године.

У опису посла стоји да је Република Хрватска земља чланица ЕУ, географски је смештена на прелазу из Средње у Југоисточну Европу.

Задаци премијера су да формира владу, осмишљава предизборна обећања, лобира за спровођење закона, именује и смењује министре, одбрана хрватске територије од Словеније, реализација пројекта повезивања Крка и Брача мостом, подстицање наталитета свим доступним мерама, запошљавање познаника, пријатеља и рођака у јавној управи, фотографисање с председницом Хрватске...

Као посебне погодности се наводе коришћење службеног авиона, обезбеђен топли оброк, лични телохранитељи нон-стоп, приступ подацима тајних служби, неограничен број подређених за пребацивање одговорности, честа службена путовања у иностранство и могућност напредовања на позицију председника државе.

Неопходне квалификације у овом занимљивом огласу за премијера су: да је нестраначка личност, да има минимално ССС, да познаје хрватску политичку сцену, пожељно познавање енглеског језика, а пожељно је да кандидат има "свог Американца" ради оптимизације трошкова Владиног уреда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара