Јавне набавке у БиХ, канта за ђубре 860 евра

Кроз кампању „Ми плаћамо цену“ показује се колики су губици у јавним набавкама у босанскохерцеговачким институцијама, где је због корупције и нетранспарентног процеса набавки, само прошле године, изгубљено око милијарду евра јавног новца, преноси сајт „Слободна Европа“.

Како би грађанима показали на шта се све троши њихов новац, постављена је „Изложба шокантних набавки у БиХ“, која ће имати прилике да се погледа у десет градова БиХ. Сви подаци приказани у изложби документовани су у званичним ревизорским извештајима.

Дражена Перанић из УСАИД, са којом је сарађивало пет невладиних организација, каже да су се у изложби нашли најобичнији предмети за које је издвојено бесмислено много новца.

„На изложби се налази једна обична пепељара, која је плаћена за потребе институције једног ентитета 1.293 марака (600 евра). Обична канта за отпатке плаћена је 1.733 марака (860 евра). Предшколска установа, директном погодбом, плаћала је 360 пута скупље него што је уобичајена цена, а међу набављеним потрептштинама налази се и 666 литара алкохола. Аутомобилске гуме, набављене за возила државних институција, износе више од милион марака (500.000 евра) за годину дана“, истакла је Перанићева, преноси Слободна Европа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара