Трчи на Лондонском маратону, али из свемира!

Британски астронаут Тим Пик најавио је да ће учествовати на Лондонском маратону, али из свемира - привезан за справу за трчање на Међународној свемирској станици, 400 километара изнад Земље!

Трчи на Лондонском маратону, али из свемира! Трчи на Лондонском маратону, али из свемира!

Чим сам позван у мисију на МСС-у, помислио сам како би било добро трчати, рекао је Тим Пик, бивши пилот хеликоптера, који ће трчати за добротворну фондацију принца Чарлса.

„Лондонски маратон је светски догађај. Учинимо да се прошири и изван планете“, поручио је 43-годишњи астронаут.

Пик би требало да полети 15. децембра са космодрома у Бајконуру, у Казахстану, и на Међународној свемирској станици биће шест месеци.

Тим Пик, који има чин мајора, биће други Британац који ће се отиснути у свемир после Хелене Шерман 1991. године.

Британски астронаут изјавио је да ће трчати 24. априла, на сам дан маратона, и тако бити један од 37.000 учесника трке кроз британску престоницу.

„Трчаћу уз 'ајпед' и гледаћу себе како трчим кроз улице Лондона док орбитујем око Земље на висини од 400 километара и брзином од 27.000 километара на сат“, објаснио је астронаут, наводећи да ће морати да буде везан за тренажер тракама око струка и рамена.

„У бестежинском стању бих лебдео када не бих био везан за траку“, напоменуо је Пик који је 1999. године истрчао Лондонски маратон за три сата 18 минута и 50 секунди.

Овог пута неће покушавати да обори властити рекорд, мада се нада да ће завршити трку за три и по до четири сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво