Људима нудио новац, разграбили га само богати

Коди Персин направио је мали социјални експеримент. Облепио се новчаницама и стајао на улици са натписом: „Узмите колико вам је потребно“. Занимљиво је да су новац узимали људи којима уопште није био потребан, попут бизнисмена у скупом оделу или жена са „луј витон“ и „живанши“ торбама.

На улици му је прво пришао добростојећи мушкарац који је признао да му новац не треба, али да ће се послужити ако може. Након тога, застао је и мушкарац који је протрчао поред, али се вратио када је угледао новац.

Ни жене нису биле имуне на зов бесплатног новца. Једна са „луј витон“ торбом која је признала да јој је новац потребан за сутрашњи маникир, а друга такође са скупоценом „живанши" торбом.

Крајем снимка зауставио га је бескућник који је узео само две новчанице да има да купи храну себи и свом псу. Када га је Коди упитао зашто не узме више новца, одговорио му је да подели остатак новца онима којима је потребан.

Коди му је након тога дао још новца из новчаника. „Успели сте у животу када је све што стварно желите оно што вам је заиста потребно“, реченица је којом се завршава снимак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се