Читај ми!

Поцепала милион евра да напакости наследницима?!

Једна 85-годишња Аустријанка исцепала је на ситне комаде новчанице у вредности од скоро милион евра у очигледном покушају да напакости својим наследницима, јавиле су данас аустријске власти.

Након смрти старице, чије име није наведено, на њеном кревету у соби старачког дома у ком је живела, пронађене су исцепане новчанице укупне вредности 950.000 евра као и неколико штедних књижица које је задесила иста судбина.

Државни тужилац Ерих Хабицл потврдио је вест, коју је први објавио дневни лист Kurier, додајући да не може ништа да учини за наследнике.

„Штета на новчаницама које су биле у власништву преминуле госпође не представља кривично дело, те стога нисмо покренули никакву истрагу“, истакао је Хабицл у изјави за АФП.

Лист Kurier пише да ће рођаци осветољубиве старице ипак бити они који ће се „најслађе смејати“ будући да је Централна аустријска банка (OeNB) најавила да ће заменити новац.

„Уколико наследници пронађу делиће новчаница и под условом да порекло новца буде утврђено, тада се, наравно, све да надоместити. Када не бисмо заменили новац казнили бисмо погрешне особе“, рекао је представник аустријске банке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се