Читај ми!

Израел, луталицe пребацити у друге земље

Да није реч о званичном документу неко би помислио да је шала, међутим израелски министар пољопривреде Ури Ариел је најозбиљније предложио јединствено решење за проблем уличних мачака и паса, тако што би били пребачени у земље које би хтеле да их прихвате.

У писму министру за заштиту околине, израелски министар пољопривреде Ури Ариел је сугерисао да се искористи буџет намењен стерилизацији мачака луталица за трансфер паса и мачака истог пола или и мужјака или женки у страну земљу која је вољна да их прихвати.

Ариел верује да постоји проблем у јеврејском праву са актуелном методом која се користи за животиње луталице, као што је стерилисање животиња како би се спречило размножавање. Истичу да је неопходна брига о њиховој добробити и чињеницу да је бог благосиљао све животиње да се размножавају у земљи Израел.

Ури Ариел је постао поштована личност у организацијама бораца за права животиња откако је на функцији министра пољопривреде, посебно због тога што руководи битком против малтретирања животиња пре клања.

Међутим, недавне изјаве су показале да се противи једном од успешнијих програма министарства, који се бави стерилизацијом уличних мачака. Више од 100.000 мачака је кастрирано и стерилисано од стране Министарства пољопривреде и локалних општина у последњих неколико година.

Намера министра да обустави тај програм навела је чланицу Кнесета-парламента, Тамар Зандберг, из левичарске партије Мерец, да напише писмо Ариелу с апелом да одустане од своје идеје.

„Стерилисање уличних мачака је једина акција која се предузима да се спречи неконтролисан раст и сачува здравље популације луталица“, написала је Тамар Зандберг упозоривши да ће „окончање тог програма довести до раста броја мачића луталица који се рађају сваке године, што ће повећати број мачака које ће умрети од глади, жеђи, хладноће, дехидратације“.

Званичници министарства критиковали су писмо министра и истакли да је срамота што поништава напредак који је постигнут за добробит животиња.

Министар Ариел је из верске партије Јеврејски дом и познат је по својој острашћеној реторици против палестинске државе, наводи АП.

Опозициони посланик Ципи Ливни, бивша министарка правде, објавила је на свом профилу на Фејсбуку фотографију на којој се игра са бело-црном мачком.

„Нема шансе да узмем страни пасош за малецку“, написала је бивша министарка Ливни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се