Читај ми!

Село Просек, а паприка џиновска!

Кафеџија из села Просек крај Ниша Иван Петровић произвео је у свом пластенику од тридесетак квадрата паприку чија стабла достижу висину 2,7 метара!

Село Просек, а паприка џиновска! Село Просек, а паприка џиновска!

Паприка не само да је достигла џиновске размере, већ је и одлично родила, тако да су 58-годишњи Иван Петровић, његова супруга и син читавог лета брали њен род, а сада увелико припремају зимницу.

Петровић је истакао да је и сам изненађен величином стабала и родом паприке коју узгаја, јер у пластенику повртара из села Пејковца од којег је расад купио, иста та паприка не премашује пола метра.

Према његовим речима, паприка сорте „стрижанка“, „камелеон“ и „красанка“ у планинском Просеку далеко надмашује све друге паприке произведене у овом делу земље.

Петровић је уверен да је узгојио паприку за Гиниса захваљујући одлично нађубреном земљишту, редовном наводњавању, као и лету са много сунчаних дана.

„Пластеник сам подигао овог пролећа у брду изнад куће, на земљишту у коме је више камена него плодне земље. Да бих добио било какав род добро сам га нађубрио стајским ђубривом. То је и те како погодовало парадајзу, али пре свега паприци“, навео је Петровић.

Према његовим речима, поврће у пластенику овог лета није третирао ниједним хемијским препаратом.

„Управо из тог разлога сам и подигао пластеник, да бих породици обезбедио здраву храну. Повртари превише прскају разним хемикалијама поврће које купујемо на пијацама“, нагласио је Петровић.

Како је додао, и наредне године ће садити поврће у пластенику, како због производње здраве хране, тако и због тога што му свакодневни повртарски послови представљају својеврсну терапију коју су му лекари преписали након тешке операције главе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво