Читај ми!

Уз „Пинк флојд“, Спрингстина, „Колдплеј“ и Еминема лакша година у свемиру

Амерички астронаут Скот Кели, који заједно са руским колегом Михајлом Корниенком учествује у једногодишњој мисији на Међународној свемирској станици, поделио је са „земљанима“ колико му у свемиру значи музика и шта воли да слуша.

Пре неколико дана Кели је оборио амерички рекорд за највише времена проведеног у свемиру, а са Међународне свемирске станице направили су кратки снимак са сценама полетања Келија и Корниенка и времена проведеног изнад Земље.

„Година заиста јесте много времена. Много времена а да не можете да изађете напоље, осетите сунце или видите своју породицу сем преко екрана“, каже Кели, додајући да ће мисија на Марс бити још дужа и да ће напори које сви на станици улажу омогућити да испуњавање циља слања људи на Црвену планету.

Према његовим речима, музика је дотакла и била део култура широм света од најраније људске историје и чинила један од главних ослонаца човечанства.

„Музика ми је током целог живота била изузетно важан део живота, а откад живим у овако изолованом месту она је постала још значајнија. Претпостављам да ће музика наставити да игра веома важну улогу у животима свих свемирских путника док буду истраживали ван наше 'плаве тачке'“, истакао је Кели.

Кели је и саставио листу песама која одражава његово свемирско путовање, на којој се налази 28 песама. Од „Пинк флојда“, „Флитвуд мека“ и "Pearl Jam" до нових поп звезда попут Кети Пери и Питбула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара